Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!
Kaip valgomas prancūziškas batonas?
Nors prancūziškas batonas ne visada įrašomas į valgiaraštį, daugelyje restoranų be jo neapsieinama. Juo galima numalšinti alkį, jis gerai dera su sriubomis ir salotomis, tinka mirkyti į padažą.
Į stalą prancūziškas batonas paprastai paduodamas jau supjaustytas. Tas, tiesą pasakius, nėra teisinga, tačiau daugelyje restoranų tai savaime suprantamas dalykas. Prancūzišką batoną derėtų laužyti. Supjaustyti gabalai taip pat laužomi. Jie netepami sviestu kaip sumuštiniai. Jei labai norima, sviestu aptepami atlaužti maži gabalėliai, kurie dedami į burną.
Prancūziško batono gabalėliai, ypač Pietų šalyse, naudojami padažui išdažyti. Gerai išauklėti žmonės tam tikslui pamauna ant šakutės duonos kąsnelį ir juo išdažo lėkštę. Tikri žinovai, priešingai, laiko duoną pirštais.
Pirmiausia prancūziškas batonas turi būti šviežutėlis; jis gerai dera beveik su visais vynais ir kitais gėrimais. Pereinant nuo baltojo vyno prie raudonojo šis batonas yra ne tik tinkamiausia, bet ir efektyvi priemonė skonio pojūčiams neutralizuoti.
Kur dėti trupinius? Tiesiog nebraukite juos nuo stalo! Padoriuos restoranuose tuo pasirūpina padavėjai.
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.
Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą
gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda
išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt
receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną
patiekalo nuotrauką.