Konservavimo metu daržovės kaitinamos iki temperatūros, kurioje žūva didžioji dalis žalingų mikroorganizmų, tuomet sandariai uždaromos į hermetiškus indus. Konservavimui naudojamos tik geros kokybės, šviežios, gerai dezinfekuotos daržovės. Konservuoti žirneliai, agurkai, marinuoti pomidorai, cukinijos, paprikos, svogūnai... Visa tai ir dar daugiau išmoksite atlikti su savo turimomis daržovėmis, jeigu apsilankysite šioje skiltyje
..»
Įvairių daržovių patalpinimas į vieną konservavimo indą yra ne kas kita kaip konservuotų daržovių mišrainė. Įprasta konservus atidaryti žiemą, kuomet norisi prisiminti šiek tiek užmirštą mėgstamų daržovių skonį, todėl skilties pavadi- nimas būtent toks. Mišrainės maišomos iš cukinijų, pomidorų, paprikų, žiedinių kopūstų, agurkų, morkų bei kitų plačiai paplitusių daržovių
..»
Obuoliai, kriaušės, slyvos, rabarbarai, serbentai, agrastai, svarainiai ir kiti vaisiai bei uogos šiltuoju metu laiku kaskart nustebina savo gausybe. Prisiminę, kokiais vertingais jie tampa žiemą, skubame konservuoti vaisių ir uogų perteklių. Skiltyje rasite laiko patikrintus ir retesnius, įdomius konservavimo receptus
..»
Parduotuvėje neretai sustojame ties plataus asortimento pomidorų padažų lentyna. Perkame įprastą padažą arba renkamės vieną iš gardžiai atrodančių padažų su įvairiais vaisių ir daržovių priedais. Dažnai net nepagalvojame, kad panašius padažus galime drąsiai pasigaminti ir patys
..»
Obuoliai ir kriaušės kompotui yra nulupami, išpjaunami jų sėklalizdžiai. Slyvoms ir kitiems kaulavaisiams pašalinami kaulai. Vaisiai susmulkinami arba sveiki dedami į verdantį pasaldintą vandenį, pakaitinami, kad vaisiai būtų minkštoki, bet nesukristų. Griebiami kiaurasamčiu tiesiog į paruoštus stiklainius, užpilami verdančiu sirupu, ir stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi. Šioje skiltyje rasite įvairių kompotų ir sirupų konservavimo receptus
..»