Ryžių ir trijų rūšių sūrio apkepas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ryžių ir trijų rūšių sūrio apkepas


Recepto įvertinimas:2 balai2 balai


INGREDIENTAI:

(5 asmenims)
300 g ryžių,
3 kiaušiniai,
po 100 g kietojo brandinto,
mėlynųjų ir
baltųjų pelėsių sūrių,
500 ml pieno,
pagal skonį druskos,
pipirų,
150 ml grietinėlės,
3 šaukštai sviesto,
saujelė džiūvėsėlių (formai pabarstyti),
1,5 šaukšto kapotų krapų.

GAMINIMAS:

Kelis kartus po tekančiu vandeniu gerai perplautus ryžius išvirkite piene, įmaišykite 2 šaukštus sviesto, pagal skonį berkite druskos, uždenkite puodelį dangčiu ir dar 20 min. palaikykite, kad ryžiai gerai išbrinktų. Sūrius sutarkuokite stambia trintuve arba sutrupinkite šakute.

Kiaušinius su grietinėle išplakite iki vientisumo. Išbrinkusius ryžius krėskite į gilesnį indą, suberkite sūrius, supilkite kiaušinių ir grietinėlės plakinį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, kapotais krapais.

Į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą karščiui atsparią stačiakampę kepimo formą supresuokite ryžių masę ir kepkite apie 25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanu valgyti vieną su grietinėle ar, supjausčius dailiais gabalėliais, tiekite kaip garnyrą prie mėsos ir žuvies patiekalų.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668