(5 asmenims)
Pakuotė bemielės trapios tešlos,
indelis vyšninių pomidoriukų,
400 g mocarelos,
didesnis poras,
pagal skonį druskos,
pipirų,
šviežių bazilikų lapelių,
indelis tepamojo varškės sūrelio be jokių priedų,
3 šaukštai miltų,
150 ml grietinėlės,
3 kiaušiniai,
maža cukinija,
2 šaukštai sviesto,
2 skiltelės česnako,
saujelė šviežių bazilikų lapelių.
GAMINIMAS:
Porą nuplaukite, perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite gabalėliais. Taip paruoštus porus kartu su kapotomis česnako skiltelėmis pakepinkite svieste, kol skaniai pakvips, pasūdykite ir atvėsinkite. Tešlą atšildykite ir klokite į apvalią kepimo formą. Jos perteklių nupjaustykite aštriu peiliuku.
Ant tešlos pagrindo tepkite varškės sūrelį ir paskleiskite keptų porų ir česnakų sluoksnį. Cukiniją supjaustykite plonyčiais pailgais gabalėliais, išdėliokite ant porų, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Kiaušinius su grietinėle, miltais ir druska išplakite ir užpilkite ant porų.
Ant viršaus išdėliokite šakute plėšytus mocarelos gabalėlius, nuplautus ir per pusę perpjautus pomidoriukus. Apkepą pagardinkite džiovintais raudonėliais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol apkepas iškils. Tiekite apibarsščius šviežiais bazilikų lapeliais.