1 stiklinės sorų kruopų,
1,5 stiklinės vandens,
1,5 stiklinės pieno,
druskos,
1 šaukšto cukraus,
2 kiaušinių,
1 šaukšto grietinės,
sviesto.
Į d a r u i:
4 obuolių arba 2 stiklinių slyvų,
1 šaukšto sviesto,
2 šaukštų cukraus,
cinamono.
GAMINIMAS:
Išvirkite tirštą sorų kruopų košę, atvėsinkite ją ir įmaišykite ištrintus su cukrumi kiaušinius. Šviežius obuolius ar slyvas nulupkite. (Tam, kad slyvos luptųsi, reikia keletą sekundžių jas palaikyti verdančiame vandenyje). Išimkite obuolių sėklynus, o slyvų-kauliukus. Susmulkintus vaisius dėkite į puodą, įdėkite sviesto.
Įberkite cukraus, cinamono ir maišydami troškinkite, kol vaisiai truputį sukris. Į paruoštą apkepo indą įdėkite sluoksnį košės, sluoksnį troškintų vaisių ir t. t. Viršutinis sluoksnis turi būti sorų kruopų košės. Viršų patepkite kiaušiniu, išsuktu su grietine, palaistykitetirpytu sviestu ir kepkite orkaitėje. Patiekite su saldžiu padažu arba pasaldinta grietinėle.