T e š l a i:
500 g miltų,
40 g mielių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
200 ml pieno,
100 g margarino,
6 kiaušinių trynių,
migdolų esencijos,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
50 g smulkintų lazdyno riešutų,
100 g juodojo šokolado,
200 g marcipanų masės,
1 kiaušinio,
100 g persikų džemo,
2 šaukštų maltų pistacijų.
GAMINIMAS:
Į dubenį išsijokite miltus, viduryje padarykite duobutę. Pieną pašildykite, į jį sutrupinkite mieles, įberkite šaukštelį cukraus ir išmaišykite. Mišinį supilkite į duobutę miltuose ir maišykite su kraštuose esančiais miltais, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
Tada apiberkite šonuose likusiais miltais ir palikite kilti 15-20 min. Keturis kiaušinių trynius išsukite su likusiu cukrumi, sudėkite supjaustytą margariną, įlašinkite kelis lašus migdolų esencijos, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
Mišinį supilkite ant pakilusių mielių, pabarstykite druska ir užminkykite tešlą. Sudėkite į didesnį dubenį, uždenkite ir palikite kilti apie 40 min. Marcipanų masę sumaišykite su smulkintais lazdynų riešutais ir smulkiai sutarkuotu šokoladu. Iš pakilusios tešlos iškočiokite 45 cm pločio lakštą, padalykite į tris lygias dalis.
Ant kiekvienos iš jų per vidurį užtepkite įdaro, kraštus patepkite su vandeniu išplaktu kiaušinio tryniu, suvyniokite į ritinius ir juos supinkite. Pynę perkelkite ant kepimo popieriumi iškloto atsegamos formos pagrindo, iš jos suformuokite vainiką, sulipdykite kraštus.
Aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir palikite 10 min. Kai tešla šiek tiek pakils, užsekite formos kraštus. Vainiką kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-45 min. Persikų džemą pakaitinkite ir juo aptepkite dar karštą vainiką. Pabarstykite maltomis pistacijomis.