Jaučio liežuvis, keptas ant grotelių receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jaučio liežuvis, keptas ant grotelių


INGREDIENTAI:

800 g jaučio liežuvio,
500 g lašinukų,
šaukštas acto,
šaukštas garstyčių,
šaukštelis miltų arba krakmolo,
2 šaukštai vyno arba brendžio,
kepsnių prieskonių,
lauro lapelis,
keli juodųjų pipirų žirneliai,
mėsos sultinio (kuris liks verdant liežuvį),
druskos,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Liežuvį nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje 20 minučių. Tada nugriebiame putas, įberiame pipirų, sudedame kitus prieskonius, įmetame lauro lapelį, įpilame acto ir verdame, kol liežuvis beveik išvirs.

Liežuvį išgriebiame iš sultinio, ataušiname ir nulupame. Lašinukus supjaustome plonais šiaudeliais ir susmeigiame į liežuvyje peiliu padarytas kiaurymes. Supjaustome liežuvį skersai 1,5-2 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį patepame garstyčiomis, įmerkiame į aliejų, ištraukiame ir tuoj pat dedame ant grilio grotelių.

Paruošiame padažą. Sultinį verdame tol, kol skysčio sumažėja per pusę. Perkošiame, sumaišome su miltais arba krakmolu ir užviriname. Nukaičiame, sumaišome su vynu arba brendžiu ir supilame į padažinę.

Keptus liežuvio gabalėlius tiekiame su padažu ir daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668