3 silkių,
2-3 svogūnų,
2 morkų,
5 pipirų žirnelių,
1 šaukšto aliejaus,
3 gvazdikėlių,
2 lauro lapelių,
acto,
cukraus,
1,5 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Marinatas: morkas supjaustykite žvaigždutėmis, svogūnus-pailgais plonais gabalėliais. Viską dėkite į verdantį vandenį, įmeskite lauro lapelių, pipirų, gvazdikėlių ir pavirkite 15 min. Pridėkite acto, cukraus ir dar kartą užvirinkite. Silkes perskirkite išilgai į dvi puses.
Silkių puseles dėkite odelėmis žemyn, patepkite aliejumi, uždėkite marinate virtų morkų, svogūnų ir, pradėdami nuo platesniojo galo, suvyniokite. Kad vyniotiniai neiširtų, juose padarykite po mažą pjūvį, į jį peiliu įsprauskite plonąjį silkės galą.
Taip suvyniotus gabaliukus dėkite į stiklainį, užpilkite šaltu marinatu ir uždengtame inde marinuokite apie parą. Patiekdami sudėkite į salotinę, užpilkite marinatu, kad pusiau apsemtų. Viršų papuoškite gražesniais marinuotų daržovių gabalėliais.
Vyniotinius galite kimšti įvairiais įdarais: aliejuje troškintais svogūnais, šviežiais virtais grybais su svogūnais, aliejuje troškintais marinuotais grybais, svogūnais ir raugintais agurkais. Galite ruošti ir su obuoliais: obuolį ir svogūną stambiai sutarkuokite, įdėkite grietinės ir pomidorų tyrės.