Žuvies kukuliai drebučiuose receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvies kukuliai drebučiuose


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 kg žuvies (menkių, ešerių),
2 riekelių pyrago,
1 kiaušinio,
pieno pyragui mirkyti,
1 šaukšto sviesto,
2 svogūnų,
0,5 šaukšto sviesto svogūnams pakepinti,
maltų pipirų,
druskos,
2-3 šaukštelių želatinos,
petražolių lapelių,
3 stiklinių paruošto drebučių sultinio.

Drebučių s u l t i n i u i:
1 kg žuvies kaulų ir galvų,
pelekų ar smulkių žuvų,
pusės morkos,
1 svogūno,
1 petražolės šaknies,
5 kvepiančiųjų pipirų,
druskos (pagal skonį),
1-2 kiaušinių baltymų (nuskaidrininui),
20-25 g (4-5 šaukšteliai) želatinos.

GAMINIMAS:

Žuvį sumalkite kartu su piene mirkytu išspaustu pyragu ir svieste pakepintais svogūnais. Sudėkite sviestą, įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir darykite kukulius. Juos išvirkite žuvies liekanų ir įvairių prieskonių sultinyje, atšaldykite, dėkite į apvalią salotinę, užpilkite drebučiams skirtu sultiniu.

(Žuvies kukulius galima ne tik virti, bet ir kepti). Kai drebučiai sustings, išverskite į serviravimo lėkštę ir papuoškite žaliais petražolių lapeliais. Drebučių sultinys: žuvies kaulus, odą ir galvą nuplaukite, pašalinkite akis ir pažiaunes, pridėkite prieskonių ir prieskoninių daržovių. Užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 1,5-2 val. ant silpnos ugnies.

Išvirtą sultinį palikite, kad nusistotų, perkoškite, sudėkite išmirkytą želatiną ir maišydami kaitinkite, kol ištirps. Sultinį nuskaidrinkite baltymais-kiaušinių baltymus išplakite, atskieskite 1 stikline atvėsinto sultinio, įpilkite truputį citrinos rūgšties arba acto, supilkite visą sultinį ir uždengtame puode lėtai pavirinkite. Nukelkite nuo ugnies, palaikykite 10 min. ir nukoškite.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668