1 kg žuvies (menkių, ešerių),
2 riekelių pyrago,
1 kiaušinio,
pieno pyragui mirkyti,
1 šaukšto sviesto,
2 svogūnų,
0,5 šaukšto sviesto svogūnams pakepinti,
maltų pipirų,
druskos,
2-3 šaukštelių želatinos,
petražolių lapelių,
3 stiklinių paruošto drebučių sultinio.
Drebučių s u l t i n i u i:
1 kg žuvies kaulų ir galvų,
pelekų ar smulkių žuvų,
pusės morkos,
1 svogūno,
1 petražolės šaknies,
5 kvepiančiųjų pipirų,
druskos (pagal skonį),
1-2 kiaušinių baltymų (nuskaidrininui),
20-25 g (4-5 šaukšteliai) želatinos.
GAMINIMAS:
Žuvį sumalkite kartu su piene mirkytu išspaustu pyragu ir svieste pakepintais svogūnais. Sudėkite sviestą, įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir darykite kukulius. Juos išvirkite žuvies liekanų ir įvairių prieskonių sultinyje, atšaldykite, dėkite į apvalią salotinę, užpilkite drebučiams skirtu sultiniu.
(Žuvies kukulius galima ne tik virti, bet ir kepti). Kai drebučiai sustings, išverskite į serviravimo lėkštę ir papuoškite žaliais petražolių lapeliais. Drebučių sultinys: žuvies kaulus, odą ir galvą nuplaukite, pašalinkite akis ir pažiaunes, pridėkite prieskonių ir prieskoninių daržovių. Užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 1,5-2 val. ant silpnos ugnies.
Išvirtą sultinį palikite, kad nusistotų, perkoškite, sudėkite išmirkytą želatiną ir maišydami kaitinkite, kol ištirps. Sultinį nuskaidrinkite baltymais-kiaušinių baltymus išplakite, atskieskite 1 stikline atvėsinto sultinio, įpilkite truputį citrinos rūgšties arba acto, supilkite visą sultinį ir uždengtame puode lėtai pavirinkite. Nukelkite nuo ugnies, palaikykite 10 min. ir nukoškite.