150 g rūkyto kumpio,
4 bulvių,
1 rauginto agurko,
1 obuolio,
3 šaukštų konservuotų žirnelių,
1-2 kiaušinių,
50 g majonezo,
50 g grietinės,
maltų pipirų,
druskos,
petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Virtą rūkytą kumpį ar kitokią mėsą (jautieną, kiaulieną, veršieną ar vištieną), virtas bulves, raugintą agurką, obuolį supjaustykite mažais kubeliais. Įdėkite virtų kapotų kiaušinių, konservuotų žaliųjų žirnelių, druskos, pipirų.
Supilkite dalį majonezo, sumaišyto su grietine ir lengvai išmaišykite. Salotas į serviravimo indą dėkite kugeliu ir užpilkite likusiu majonezu. Papuoškite kietai virto kiaušinio skiltelėmis, mėsos griežinėliais, petražolių lapeliais.