1 gūžės žiedinių kopūstų,
1 stiklinės pupelių,
1 stiklinės žaliųjų žirnrlių,
1 stiklinės pomidorų padažo,
2 kiaušinių,
1 stiklinės krienų padažo,
1 gabalo keptos žuvies,
200 g mėsos,
2 šaukštų aliejaus,
druskos,
truputis acto,
salotų lapų.
GAMINIMAS:
Žiedinio kopūsto gūžę suskirstykite žiedynais ir 30 min. pamerkite į pasūdytą vandenį. Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir įpilkite truputį acto. Jame 15 min. virkite žiedinius kopūstus. Išimkite iš vandens, dar karštus pašlakstykite atskiestu actu ir aliejumi, palikite atvėsti.
Atskirai išvirkite žaliuosius žirnelius ir pupeles, virimo pabaigoje pasūdykite. Atvėsinkite. Pupeles sumaišykite su rūkytos arba šviežios mėsos gabalėliais ir tirštu grietinės padažu su krienais, o žirnelius sumaišykite su rūkytos ar keptos žuvies gabalėliais.
Apvalų pusdubenį išklokite nuplautais salotų lapais, ant jų viduryje į kūgį sukraukite žiedinius kopūstus, juos apibarstykite trintu kietai virto kiaušinio tryniu, į tarpus įdėkite salotų lapų ir kiaušinio baltymo skiltelių. Pusdubenio pakraščiuose atskiromis krūvelėmis sudėkite pupeles ir žirnelius. Viską apipilkite pomidorų padažu.