400 g obuolių,
4 stiklinės cukraus,
žiupsnelis maltų cinamonų.
GAMINIMAS:
Saldžiarūgščius rudeninius obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau pašalinkite sėklalizdžius, sudėkite į šaltą vandenį. Atskirai užvirkite vandenį su cinamonais, suberkite į jį obuolius, vėl užvirkite, nukelkite ir dar kartą užvirkite. Tuomet obuolius suverskite į kiaurasamtį ir atvėsinkite.
Išvirkite sirupą, sudėkite į jį obuolius ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite tol, kol obuoliai taps skaidrūs, tačiau stebėkite, kad nesuvirtų. Atsargiai išgriebkite obuolius ir sudėkite į paruoštus švarius, sausus stiklainius. Sirupą išvirkite reikiamo tirštumo, atvėsinkite ir užpilkite juo obuolius stiklainiuose, užsukite dangtelius. Laikykite sausoje vėsioje vietoje.