2 obuoliai (saldūs),
2 kiaušiniai,
miltų,
150 g grietinės,
druskos,
maltų cinamonų,
maistinės sodos,
šaukštas cukraus.
GAMINIMAS:
Specialiu peiliu pašalinkite obuolių sėklalizdžius, nulupkite žievę. Obuolius supjaustykite 0,5-1 cm storio žiedais. Į įkaitintą aliejų, alyvuogių arba saulėgrąžų, sudėkite obuolių žiedus, pamirkytus tešloje, ir apkepkite iš abiejų pusių.
Tešlą paruošti labai paprasta. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įberkite žiupsnelį druskos (jei trūksta, ir cukraus), žiupsnelį maistinės sodos, cinamonų ir įdėkite grietinės. Miltų įberkite savo nuožiūra-tešlos tirštumas turėtų būti toks, kaip sklindžiams.