Pyragas su rūkyta žuvimi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su rūkyta žuvimi


INGREDIENTAI:

250-300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 stiklinės virtų ryžių,
2-3 svogūnų,
400 g mėgstamos rūkytos žuvies,
4 kiaušinių,
100 ml neriebios grietinėlės,
80 g tarkuoto fermentinio sūrio ("Džiugo" arba parmezano),
kelių šakelių čiobrelių,
1 šaukšto nutarkuotų citrinų žievelių,
1 šaukšto džiūvėsėlių,
1 šaukšto aliejaus,
druskos ir
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais ir apkepinkite aliejuje. Žuvį išvalykite, išrinkite ašakas ir susmulkinkite. Kiaušinius išplakite su grietinėle, pipirais ir druska. Suberkite ryžius, žuvį, sūrį (2-3 šaukštus atidėkite), sudėkite svogūnus, čiobrelius, citrinų žieveles ir viską gerai išmaišykite.

Tešlą atšildykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pakočiokite tešlos lakštą ir įtieskite į kepimo formą. Apibarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite žuvies masę, išlyginkite. Ant viršaus užbarstykite likusio sūrio, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668