250-300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 stiklinės virtų ryžių,
2-3 svogūnų,
400 g mėgstamos rūkytos žuvies,
4 kiaušinių,
100 ml neriebios grietinėlės,
80 g tarkuoto fermentinio sūrio ("Džiugo" arba parmezano),
kelių šakelių čiobrelių,
1 šaukšto nutarkuotų citrinų žievelių,
1 šaukšto džiūvėsėlių,
1 šaukšto aliejaus,
druskos ir
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais ir apkepinkite aliejuje. Žuvį išvalykite, išrinkite ašakas ir susmulkinkite. Kiaušinius išplakite su grietinėle, pipirais ir druska. Suberkite ryžius, žuvį, sūrį (2-3 šaukštus atidėkite), sudėkite svogūnus, čiobrelius, citrinų žieveles ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą atšildykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pakočiokite tešlos lakštą ir įtieskite į kepimo formą. Apibarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite žuvies masę, išlyginkite. Ant viršaus užbarstykite likusio sūrio, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.