6 raudonosios paprikos,
230 g miežinių kruopų,
kiaušinio trynys,
svogūnas,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai razinų,
2 šaukštai susmulkintų mėtų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šaukštelis alyvuogių aliejaus,
mėtų papuošti,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Kiekvienos paprikos šone išpjauname po skiltelę. Pro šią skylę išvalome sėklas, vidų išplauname.
Svogūną smulkiai supjaustome ir patroškiname svieste.
Užverdame 150 ml vandens. Supilame alyvuogių aliejų, pasūdome, nukaičiame. Suberiame kruopas, pridengiame ir paliekame 5 minutes pastovėti. Paskui suberiame razinas, susmulkintas mėtas, sudedame svogūnus. Pasūdome, pagardiname pipirais. įmaišome kiaušinio trynį.
Šaukšteliu įdarome paprikas (ketvirtadalį paliekame tuščią, nes kruopos išbrinks) ir susukame į foliją, pateptą aliejumi.
Kepame grilyje 20 minučių.
Prieš tiekdami papuošiame mėtų lapeliais.