4 didesnių bulvių,
1 kiaušinio,
1 šaukšto manų kruopų,
aliejaus kepti,
2 kriaušių,
1 šaukštelio cukraus,
150 g liesos varškės,
2 šaukštų grietinės,
1 skiltelės česnako,
smulkintų žalumynų (rozmarinų, krapų, petražolių),
druskos ir
maltų juodųjų pipirų-pagal skonį.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite, nuplaukite, stambiai sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir iškepkite nedidelius blynelius. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas.
Užvirkite vandens, įberkite truputį druskos ir cukraus, sumeskite dalį žalumynų. Dėkite kriaušių puseles ir truputį pavirkite, po to apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Varškę sumaišykite su grietine, sugrūstu česnaku, pagardinkite druska, pipirais ir žalumynais. Lėkštėje sluoksniuokite: blynelis, varškė, blynelis, kriaušė. Papuoškite rozmarinais ir tiekite.