900 g stambiai maltų (rupių) kvietinių miltų,
1,5 stiklinės vandens,
pieno arba rūgusio pieno,
1 kiaušinio,
20 g mielių,
1/3 šaukštelio druskos,
žiupsnelio cukraus.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su cukrumi, vandenį arba pieną pašildykite. Pieną ir mieles supilkite į dubenį, įdėkite 1/3 miltų ir užmaišykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą išplakite, suberkite druską, likusius miltus, įmuškite kiaušinį, užminkykite.
Tešla turi pakilti antrą kartą. Tada darykite apskritus arba pailgus kepalėlius. Sudėkite juos ant kepimo skardos ir palaikykite nekarštoje orkaitėje (apie 50 laipsnių), kad pakiltų. Ištraukite, aptepkite išplaktu kiaušiniu, padidinkite karštį iki 200 laipsnių ir kepkite apie 45 minutes.