T e š l a i:
120 g sviesto,
80 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
3 kiaušinių,
250 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštelių cinamono,
80 ml pieno,
glazuruotų migdolų.
K r e m u i:
150 g juodojo šokolado,
70 g sviesto,
žiupsnelio vanilinio cukraus,
100 g miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Dvylika popierinių keksų formelių sudėkite į kepimo skardą ir iki pusės pripildykite tešlos.
Kepkite iki 175 laipsnio įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Šokoladą sutrupinkite ir ištirpinkite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu. Supilkite lydytą sviestą, suberkite vanilinį cukrų, miltinį cukrų ir gerai išsukite. Atvėsusią šokolado masę pilkite į konditerinį švirkštą ir jos užspauskite ant keksiukų. Viršų papuoškite glazuruotais migdolais.