T e š l a i:
250 g sviesto,
250 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
4 kiaušinių,
250 g varškės,
500 g miltų,
1 pakelio kepimo miltelių,
negazuoto mineralinio vandens,
50 g džiovintų vyšnių,
20 g migdolų drožlių,
riebalų (formai patepti).
G l a j u i:
60 g miltinio cukraus,
1 šaukšto vandens.
GAMINIMAS:
Kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu išsukite iki purumo. Sukdami po šaukštelį berkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir po vieną įmuškite kiaušinius. Į masę įmaišykite pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais, užsijokite ant varškės ir kiaušinių masės ir gerai išmaišykite.
Tešlos tirštumą galima reguliuoti mineraliniu vandeniu: jo po šaukštą pilkitetiek, kad tešla išeitų riebios grietinės tirštumo ir sunkiai kristų nuo šaukšto. Į tešlą berkite nuplautas ir nusausintas džiovintas vyšnias, migdolų drožles ir gerai išmaišykite.
Kekso formą patepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Kepkite iki 160-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Miltinį cukrų išsukite su šaukštu vandens. Glajumi aptepkite dar šiltą keksą.