0,5 kg varškės,
8 šaukštų miltų,
4 šaukštų cukraus,
2 trynių (arba 3 kiaušinių),
1 nubraukto šaukštelio sodos,
citrinos žievelės,
druskos,
200 g kiaulienos taukų (nebūtinai),
200 g saulėgrąžų aliejaus.
GAMINIMAS:
Kiaušinius ištrinkite su cukrumi. Atskirame inde gerai išsukite varškę ir sumaišykite su kiaušiniais. Į gautą tyrę pilkite miltų, sumaišytų su soda, druska ir citrinos žievele. Išminkykite ir darykite graikiško riešuto didumo spurgas arba mažus riestainėlius.
Virkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Išgriebtas sudėkite ant popieriaus, kad susigertų riebalai. Perkelkite į indą ir apibarstykite miltiniu cukrumi.