500 g minkštos avienos,
8 šaukštai kečupo,
ryšelis svogūnų laiškų,
apelsinas.
Garnyrui:
ketvirtis raudongūžio kopūsto,
gūžė salotų,
50 ml apelsinų sulčių,
2 šaukštai majonezo,
šaukštas obuolių acto,
šaukštelis garstyčių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Avieną supjaustome kubeliais, sudedame į dubenį, sumaišome su kečupu ir valandą marinuojame.
Kopūstą smulkiai supjaustome. Salotas suplėšome stambiais gabalėliais, svogūnų laiškus -5 cm ilgio gabalėliais. Apelsiną nulupame, suskirstame skiltelėmis. Kiekvieną perpjauname per pusę.
Dideliame inde sumaišome apelsinų sultis, majonezą, actą, garstyčias, druską ir pipirus. Atsargiai įmaišome kopūstus, salotas.
Avieną pakaitomis su apelsinais ir svogūnų laiškais susmeigiame ant keturių iešmų. Kepame grilyje 20 minučių, vartydami ir pašlakstydami padažu, kuriame marinavome mėsą.