500 g razinų,
5 šaukštų romo,
250 g minkšto sviesto,
250 g rudojo cukraus,
5 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
2 šaukštų apelsinų džemo,
350 g miltų,
50 g tarkuotos apelsino žievelės,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
GAMINIMAS:
Razinas nuplaukite karštu vandeniu, nusausinkite ir užpilkite romu. Sviestą išsukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos po vieną įmaišykite kiaušinius, sukrėskite apelsinų džemą ir tarkuotą apelsino žievelę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsukite į sviesto masę.
Į tešlą įmaišykite rome išmirkytas razinas, išmaišykite ir sukrėskite į skardą. Paviršių išlyginkite, papuoškite migdolais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Karštį sumažinę iki 140 laipsnių, kepkite dar 0,5 valandos. Kepinį išimkite iš orkaitės, atvėsinkite.