Pyragas su aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su aguonomis


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
250 g miltų,
250 g sviesto,
5 šaukštų miltinio cukraus,
3 kietai virtų kiaušinių trynių.

Į d a r u i:
200 g aguonų,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukšto džiūvėsėlių,
3 kiaušinių,
100 g cukraus,
50 g miltų,
pusės šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų razinų,
100 g migdolų,
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės.

G l a j u i:
100 g pieninio šokolado.


GAMINIMAS:

Iš miltų, sviesto, miltinio cukraus ir virtų kiaušinių trynių užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir 30 min. dėkite į šaldytuvą. Aguonas suberkite į verdantį vandenį ir ant silpnos ugnies pavirkite 5 min. Nukoškite, atvėsinkite, tris kartus sumalkite mėsmale.

Iš atvėsusios tešlos iškočiokite stačiakampį, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad kraštai užsilenktų. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, suberkite aguonas, razinas, migdolus, krakmolą, džiūvėsėlius, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite.

Sukrėskite iki standžių putų suplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišykite. Masę sukrėskite ant tešlos formoje, kepkite apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite. Glajui skirtą šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenį ir ištirpinkite įdėję į karšto vandens puodą, tada apliekite pyragą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668