T e š l a i:
250 g miltų,
250 g sviesto,
5 šaukštų miltinio cukraus,
3 kietai virtų kiaušinių trynių.
Į d a r u i:
200 g aguonų,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukšto džiūvėsėlių,
3 kiaušinių,
100 g cukraus,
50 g miltų,
pusės šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų razinų,
100 g migdolų,
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės.
G l a j u i:
100 g pieninio šokolado.
GAMINIMAS:
Iš miltų, sviesto, miltinio cukraus ir virtų kiaušinių trynių užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir 30 min. dėkite į šaldytuvą. Aguonas suberkite į verdantį vandenį ir ant silpnos ugnies pavirkite 5 min. Nukoškite, atvėsinkite, tris kartus sumalkite mėsmale.
Iš atvėsusios tešlos iškočiokite stačiakampį, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad kraštai užsilenktų. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, suberkite aguonas, razinas, migdolus, krakmolą, džiūvėsėlius, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite.
Sukrėskite iki standžių putų suplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišykite. Masę sukrėskite ant tešlos formoje, kepkite apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite. Glajui skirtą šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenį ir ištirpinkite įdėję į karšto vandens puodą, tada apliekite pyragą.