T e š l a i:
200 g miltų,
1 šaukšto cukraus,
100 g sviesto 1 kiaušinio.
Į d a r u i:
600 g rūgščių obuolių,
sviesto,
trupučio vandens 75 g cukraus,
2 šaukštų krakmolo.
B o k š t e l i a m s:
3 kiaušinių baltymų,
180 g cukraus,
šaukšto citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Miltus išmaišykite su cukrumi ir ištrinkite su sviestu. Įmaišykite kiaušinį. Iš tešlos padarykite rutulį ir pusvalandį laikykite šaldytuve. Atšalusią tešlą iškočiokite ir ja išklokite apskritą skardą bei jos kraštus, subadykite šakute.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10-15 min. Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje ištirpinkite truputį sviesto, sudėkite obuolius ir pakepinkite. Užpilkite vandenyje išmaišytu cukrumi ir krakmolu, šiek tiek pakaitinkite. Sutirštėjusią masę sukrėskite ant tešlos skardoje.
Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standumo. Atsargiai įmaišykite citrinos sultis. Sukrėskite ant pyrago, iš baltymų suformuokite bokštelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių.