T e š l a i:
250 g miltų,
100 g miltinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
200 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
1 šaukšto vandens.
K r e m u i:
200 ml grietinėlės (30 proc.),
300 g juodojo šokolado,
3 kiaušinių trynių,
40 g sviesto,
1 šaukšto kakavos.
GAMINIMAS:
Miltus išsijokite ant stalo, išmaišykite su miltiniu cukrumi, kakava ir druska. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite ant miltų. Viską kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Viduryje padarykite duobutę, supilkite su šaukštu vandens išplaktus kiaušinių trynius ir viską išminkykite.
Suformuluokite rutulį, įsukite į plėvelę ir 2 val. palaikykite šaldytuve. Atšaldytą tešlą iškočiokite, įtieskite į apskritą sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, pirštais apspauskite kraštus. Užtieskite kepimo popieriumi, ant jo priberkite žirnių, kad kepinys neiškiltų. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 min. Atvėsinkite.
Kremas: šokoladą smulkiai sukapokite ir ištiepinkite stikliniame inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Grietinėlę pakaitinkite ant silpnos ugnies (neužvirinkite), sumaišykite su lydytu šokoladu.
Sviestą supjaustykite kubeliais, jų po kelis dėkite į šokolado ir grietinėlės masę, išsukite. Atsargiai įmaišykite kiaušinių trynius, tada kremą gerai išplakite šluotele. Šokoladinį kremą sukrėskite ant tešlos, išlyginkite paviršių ir dvi valandas laikykite šaldytuve. Tada pabarstykite kakavos milteliais, papuoškite juodojo ir baltojo šokolado drožlėmis.