1,5 kg obuolių,
800 g šermukšnių,
1 kg cukraus,
po ryšulėlį šviežių citrininių melisų ir
čiobrelių.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau ir išskobus sėklalizdžius supjaustykite skiltelėmis. Šermukšnių uogas nuskabykite nuo šakelių, pašalinkite kotelius. Paruoštus produktus sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir palikite per naktį pastovėti. Statykite puodą ant ugnies.
Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį, sudėkite žolelių ryšulėlius (turi būti surišti bespalviais natūralaus pluošto, pavyzdžiui, lininiais, siūlais) ir kaitinkite, kol sirupas beveik išgaruos, masė sutirštės. Žoleles išgriebkite, karštą uogienę sukrėskite į sterilius stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite šaltai.