2 kg kriaušių,
citrina,
vidutinio dydžio krieno šaknis,
saujelė garstyčių sėklų,
po 10-12 juodųjų ir
kvapiųjų pipirų.
M a r i n a t u i:
stiklinė vandens,
500 g rudojo cukraus,
šaukštelis cinamono,
2 stiklinės baltojo vyno acto,
tarkuotų citrinos žievelių.
GAMINIMAS:
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius. Sudėkite į puodą ir apšlakstykite citrinų sultimis. Iš stiklinės vandens, cukraus, citrinos žievelių, cinamono ir acto išvirkite marinatą. Užpilkite ant kriaušių ir nakčiai palikite pastovėti.
Marinatą nupilkite į puodą, užvirinkite. Kriaušes sudėkite į švarius stiklainius, į kiekvieną įmeskite po kelis mažus gabalėlius nuluptos krieno šaknies, įberkite garstyčių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų. Užpilkite karštu marinatu.
Stiklainius užsukite, sustatykite į didelį puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie 20 minučių. Atvėsusius konservuotus laikykite šaltai.