3 kg šviežių žieminių kopūstų,
8-10 antaninių obuolių,
3-4 skiltelės česnako.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
0,5-1 stiklinė cukraus,
stiklinė svarainių sulčių,
2-3 šaukštai druskos.
GAMINIMAS:
Nuplautus, nusausintus kopūstus sutarkuokite šiaudeliais. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjovus pusiau ir išskobus sėklalizdžius, sutarkuokite šiaudeliais. Paruoštus produktus sumaišykite giliame dubenyje, užpilkite verdančiu vandeniu (vanduo mišinį turi vos semti) ir palikite 10-12 valandų pastovėti. Vandenį nupilkite.
Puode sumaišykite marinatui skirtus produktus ir užvirinkite. Sudėkite kopūstus su obuoliais, dar sykį užvirinkite. Verdančią masę sukrėskite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltai.