2 kg moliūgų,
1 kg antaninių obuolių,
6 apelsinai,
po žiupsnelį kardamono,
cinamono ir
gvazdikėlių,
pagal skonį cukraus.
GAMINIMAS:
Apelsinus kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nuplikykite verdančiu vandeniu. Supjaustykite kubeliais (kartu su žievele). Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Moliūgus nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Paruoštus produktus sudėkite į puodą, pagal skonį užberkite cukraus, prieskonių ir palikite per naktį pastovėti. Puodą statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir kaitinkite apie 20 minučių. Nukėlus nuo viryklės, palikite atvėsti, tada pakaitinkite mišinį iki virimo. Karštą džemą sukrėskite į sterilius stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite šaltoje vietoje.