Moliūgų, apelsinų ir obuolių džemas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Moliūgų, apelsinų ir obuolių džemas


INGREDIENTAI:

2 kg moliūgų,
1 kg antaninių obuolių,
6 apelsinai,
po žiupsnelį kardamono,
cinamono ir
gvazdikėlių,
pagal skonį cukraus.


GAMINIMAS:

Apelsinus kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nuplikykite verdančiu vandeniu. Supjaustykite kubeliais (kartu su žievele). Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Moliūgus nulupkite, minkštimą susmulkinkite.

Paruoštus produktus sudėkite į puodą, pagal skonį užberkite cukraus, prieskonių ir palikite per naktį pastovėti. Puodą statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir kaitinkite apie 20 minučių. Nukėlus nuo viryklės, palikite atvėsti, tada pakaitinkite mišinį iki virimo. Karštą džemą sukrėskite į sterilius stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite šaltoje vietoje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668