3,5 kg baklažanų,
750 g šviežių pomidorų,
500 g saldžiųjų paprikų,
750 g svogūnų,
500 ml vynuogių sėklų aliejaus,
saujelė šviežių prieskoninių žolelių (raudonėlių, petražolių, krapų ar kt.),
6 šaukšteliai cukraus,
2 šaukšteliai maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir 15 minučių pamerkite į verdantį vandenį. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes pastovėti.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Sudėkite iš vandens išgriebtus, gerai nuvarvintus baklažanus, smulkintus svogūnus ir maišant kepinkite, kol baklažanai pašviesės. Keptas daržoves, griežinėliais pjaustytus pomidorus, iš vandens išgriebtas, gerai nuvarvintas paprikas sumalkite mėsmale.
Įmaišykite smulkintų prieskoninių žalumynų. Gautą masę sukrėskite į puodą, supilkite likusį aliejų, suberkite cukrų, druską (pagal skonį). Maišydami pakaitinkite iki virimo. Suberkite maltus juoduosius pipirus ir dar sykį išmaišykite. Tyrę sukrėskite į švarius puslitrinius stiklainius. Statykite į didelį puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie valandą. Sandariai užsukite ir laikykite šaltoje vietoje.