1,6 kg pomidorų,
3-4 saldžiosios paprikos,
500 g saldžiarūgščių obuolių,
250 g česnakų,
3-5 aitriosios paprikos,
4 svogūnai,
1/2 stiklinės aliejaus,
1/2 stiklinės cukraus,
3 šaukštai druskos,
1/2 stiklinės baltojo vyno acto.
GAMINIMAS:
Pomidorus ties viršūnėlėmis įpjaukite kryžmai, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles. Česnakus nuvalykite ir sukapokite, nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais. Saldžiąsias ir aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite gabalėliais.
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę ir pašalinus sėklalizdžius susmulkinkite. Paruoštas daržoves (išskyrus česnakus) ir obuolius sumalkite mėsmale. Gautą masę sukrėskite į puodą, supilkite aliejų, statykite ant silpnos ugnies ir vis pamaišant kaitinkite apie valandą.
Nukėlus nuo ugnies, įmaišykite actą, smulkintus česnakus, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar kelias minutes pakaitinkite. Sukrėskite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltoje vietoje.