1 l pieno,
2 šaukštų tarkuotos apelsino žievelės,
9 kiaušinių trynių,
200 g miltinio cukraus,
3 šaukštų kukurūzų krakmolo.
GAMINIMAS:
Į puodą supilkite pieną, sukrėskite tarkuotas apelsinų žieveles ir maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 2 val. Tada dar sykį užvirinkite ir maišydami virkite 10 min. Kiaušinių trynius sukrėskite į dubenį, įstatytą į didesnį puodą su verdančiu vandeniu.
Supilkite cukrų ir plakite šluotele, kol ištirps cukrus ir masė virs tirštu kremu. Kukurūzų krakmolą ištirpinkite puodelyje su 5 šaukštais pieno, nuolat maišydami plona srovele supilkite į pravėsusį pieną ir išmaišykite. Pieną supilkite į dubenį su kiaušinių ir cukraus mase, gerai išsukite.
Dubenį dėkite ant puodo su stikline vandens ir nuolat maišydami ant silpnos ugnies kaitinkite apie 20 min., kol kremas sutirštės, tada išpilstykite į nedideles formeles, palikite atvėsti. Jų viršų uždenkite folija, dėkite į šaldytuvą 6 val.
Prieš patiekdami ant viršaus užberkite sluoksnį miltinio cukraus, dėkite į orkaitę ant grotelių ir palaikykite 1-2 min., kol paviršius pasidengs karamele.