200 g juodojo šokolado,
200 g sviesto,
4 kiaušinių,
4 kiaušinių trynių,
150 g cukraus,
100 g miltų,
50 g tirpinto sviesto (formelėms ištepti),
kakavos (formelėms pabarstyti).
GAMINIMAS:
Į karštą vandenį įstatytame inde ištirpinkite sulaužytą šokoladą ir supjaustytą sviestą. Iškelkite, masę išmaišykite ir palikite 10 min. ataušti. Į kitą indą įmuškite kiaušinius, supilkite trynius, cukrų ir plakite, kol masė pasidarys vientisa ir pašviesės.
Įmaišykite išsijotus miltus. Tirpintą šokoladą supilkite į kiaušinių ir miltų masę ir gerai išplakite. Tešlą išpilstykite į sviestu pateptas ir kakava pabarstytas formeles. Dėkite į šaldytuvą 20 min. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, formeles su tešla sudėkite į skardą.
Kepkite 10-12 min., kol pyragaičių paviršius pasidarys traškus, o patys atlips nuo formelių. Ištraukite iš orkaitės. Pyragaičius atsargiai iškratykite ant delno ir sudėkite į lėkštę.