T e š l a i:
250 ml vandens,
80 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
200 g miltų,
4 kiaušinių.
K r e m u i:
10 g želatinos,
350 ml pieno,
1 pakelio vanilinio pudingo,
5-6 šaukštų cukraus,
100 ml riebios grietinėlės.
P a p u o š t i:
100 g juodojo šokolado arba specialios šokolado glazūros.
GAMINIMAS:
Vandenį supilkite į puodą, sudėkite pjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Po truputį berkite miltus ir maišydami kaitinkite ant stiprios ugnies, kol tešla atšoks nuo dugno. Puodą statykite į šaltą vandenį ir plakdami elektriniu plaktuvu po vieną įmuškite kiaušinius.
Plakite, kol tešla taps vientisa ir blizgi. Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą ir juo į kepimo popieriumi išklotą skardą atokiau vienas nuo kito išspauskite mažo kiaušinio dydžio gumuliukus. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Mažesnę dalį pieno sumaišykite su pudingo milteliais ir cukrumi. Likusį pieną ir grietinėlę pakaitinkite, maišydami supilkite pudingo masę. Kai užvirs, nukaiskite ir šiek tiek atvėsinkite. Įmaišykite išbrinkusią želatiną.
Įdarą sukrėskite į konditerinį švirkštą ir jo išvirkškite į pyragaičių vidų. Juodąjį šokoladą ištirpinkite indelyje, įstatytame į indą su verdančiu vandeniu. Pyragėlius po vieną iki pusės panardinkite į šokoladą ir palikite sustingti.