Turkiški šašlykai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Turkiški šašlykai


INGREDIENTAI:

600 g avienos,
150 g lašinukų,
200 g svogūnų,
100 g pomidorų,
300 g ryžių,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai stambiai supjaustytų petražolių,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai pomidorų pastos,
acto,
kvapiųjų pipirų,
juodųjų pipirų,
druskos,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Mėsą supjaustome maždaug 4 cm skersmens apskritais griežinėliais. Česnaką supjaustome smulkiai, svogūnus - plonais žiedais. Mėsą pasūdome, apibarstome česnakais, maltais kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais, pašlakstome actu. Sluoksniuodami su svogūnais (kelis šaukštus svogūnų atidedame), sudedame mėsą į atskirą indą, pridengiame ir marinuojame 2-3 valandas.

Išverdame ryžius. Į verdantį vandenį (jo turi būti dukart daugiau nei perlietų ryžių) suberiame ryžius, įdedame truputį aliejuje pakepintų svogūnų, sudedame pomidorų pastą, pasūdome ir išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies. Kai ryžiai sugeria visą drėgmę, išmaišome.

4 cm pločio lašinių gabalėlį supjaustome plonais griežinėliais. Griežinėliais supjaustome ir pomidorus. Avieną, pomidorus ir svogūnus susmeigiame ant iešmų. Kepame grilyje 25 minutes.

Ryžius sudedame į lėkštes. Ant jų - šašlyką su iešmu. Apibarstome petražolėmis.

Atskirai tiekiame šviežių daržovių salotas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668