600 g avienos,
150 g lašinukų,
200 g svogūnų,
100 g pomidorų,
300 g ryžių,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai stambiai supjaustytų petražolių,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai pomidorų pastos,
acto,
kvapiųjų pipirų,
juodųjų pipirų,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustome maždaug 4 cm skersmens apskritais griežinėliais. Česnaką supjaustome smulkiai, svogūnus - plonais žiedais. Mėsą pasūdome, apibarstome česnakais, maltais kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais, pašlakstome actu. Sluoksniuodami su svogūnais (kelis šaukštus svogūnų atidedame), sudedame mėsą į atskirą indą, pridengiame ir marinuojame 2-3 valandas.
Išverdame ryžius. Į verdantį vandenį (jo turi būti dukart daugiau nei perlietų ryžių) suberiame ryžius, įdedame truputį aliejuje pakepintų svogūnų, sudedame pomidorų pastą, pasūdome ir išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies. Kai ryžiai sugeria visą drėgmę, išmaišome.
4 cm pločio lašinių gabalėlį supjaustome plonais griežinėliais. Griežinėliais supjaustome ir pomidorus. Avieną, pomidorus ir svogūnus susmeigiame ant iešmų. Kepame grilyje 25 minutes.
Ryžius sudedame į lėkštes. Ant jų - šašlyką su iešmu. Apibarstome petražolėmis.
Atskirai tiekiame šviežių daržovių salotas.