P a p l o č i u i:
125 g šokoladinių sausainių,
90 g sviesto.
Į d a r u i:
100 g riebios grietinėlės,
150 g juodojo šokolado,
2 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
1 citrinos nutarkuotos žievelės,
vanilės esencijos,
50 g cukraus,
500 g riebios varškės.
P a p u o š t i:
miltinio cukraus,
kokteiliams skirtų vyšnių.
GAMINIMAS:
Sausainius sutrinkite, sumaišykite su tirpintu sviestu, sudėkite į apskritą išardomą skardą, suspauskite ir padėkite šaltai. Grietinėlę užvirinkite, supilkite ant susmulkinto šokolado ir maišykite, kol ištirps. Įmaišykite kiaušinius ir trynius, citrinos žieveles. Į grietinėlės ir kiaušinių masę įpilkite vanilės esencijos.
Suberkite cukrų, sudėkite varškę ir išmaišykite. Įdarą sukrėskite ant papločio skardoje ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35-45 min. Apibarstykite miltiniu cukrumi ir papuoškite kokteilių vyšniomis arba nusunktomis uogomis iš kompoto.