100 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
2 porų,
300 g pomidorų,
1 nedidelio svogūno,
250 g pievagrybių,
1 šaukšto vsviesto,
3 šaukštelių želatinos,
250 g grietinėlės,
druskos,
pipirų,
maltų muskatų,
250 g plonais griežinėliais supjaustytos rūkytos lašišos.
GAMINIMAS:
Žirnelius atitirpinkite, porus nuplaukite, perpjaukite išilgai per pusę, dėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 4 min. Perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus dėkite į verdantį vandenį, palaikykite 1-2 min., išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles.
Perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklas, smulkiai supjaustykite ir nuvarvinkite sietelyje. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus ir pievagrybius apkepinkite svieste, tada sutrinkite elektriniu trintuvu.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, ištirpinkite įstatę į didesnį indą su karštu vandeniu ir atvėsinkite. Pievagrybių ir svogūnų masę sumaišykite su plakta grietinėle, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maltais muskatais. Supilkite ištirpintą želatiną ir išmaišykite.
Pailgą kepimo formą išklokite folija, tada jos dugną ir šonus uždenkite porų juostelėmis. Ant viršaus išdėliokite lašišos griežinėlius, tada sluoksniais sudėkite grybų masę, žirnelius ir pjaustytus pomidorus. Vėl sluoksnį lašišos, grybų masės, žirnelių ir pomidorų. Paskutinis sluoksnis turi būti lašišos ir porų. Paštetą uždenkite folija, palaikykite šaldytuve per naktį.