(3 porcijoms)
2-3 nedidelių upėtakių,
citrinų sulčių,
petražolių,
krapų,
1 skiltelės česnako,
šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
200 g šaltai rūkytos šoninės,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 šaukštų miltų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Upėtakius išdarinėkite, nuplaukite, nusausinkite, apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite druska ir pipirais. Sumaišykite sūrį, džiūvėsėlius, citrinos žievelę, kapotą česnaką, petražoles ir krapus. Šiuo mišiniu įdarykite žuvį.
Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir apvyniokite kiekvieną žuvį. Šoninę galite apibarstytipipirais. Paruoštas žuvis pavoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejuje. Patiekite su baltos duonos skrebučiais.