T e š l a i:
250 g miltų,
25 g sviesto,
kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
500 g moliūgų,
300 g lašišos filė be odelės,
1 šaukštelio sezamo sėklų,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų,
1 citrinos,
druskos,
pipirų,
1 šaukšto sviesto.
GAMINIMAS:
Miltus, lydytą sviestą, kiaušinį, žiupsnelį druskos ir 100 ml kambario temperatūros vandens išminkykite. Padarykite rutulį, įsukite jį į foliją ir 30 min. dėkite į šaldytuvą. Atvėsintą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto audinio ir iškočiokite. Išorinėmis miltuotų delnų pusėmis atsargiai ištampykite, kad tešla būtų kiek įmanoma plonesnė.
Kraštus lygiai apipjaukite peiliu. Likusį sviestą ištirpinkite. Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, pašlakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnų laiškus pakepinkite škaitintame svieste.
Sudėkite lašišos ir moliūgo gabalėlius ir maišydami kepkite 2-3 min. Suberkite smulkintus svogūnų laiškus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įdaro mase aptepkite trečdalį tešlos ir kartu su audiniu sukite ritinį, kol bus uždengtas įdaras. Ritinio kraštus šiek tiek paspauskite.
Paviršių subadykite šakute, kad kepant neįtrūktų. Aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepkite 30 min. 180 laipsnių orkaitėje.