T e š l a i:
3 kiaušinių,
po žiupsnelį druskos ir
cukraus,
200 g miltų,
2 šaukštų aliejaus,
pieno.
Į d a r u i:
450 g obuolių,
60 g cukraus,
150 g džiūvėsėlių,
1/2 arbatinio šaukštelio cinamono,
2 kiaušinių,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos ir cukraus. Maišydami suberkite miltus, supilkite aliejų ir pilkite pieną, kol tešla taps kaip pusiau skysta grietinė. Iškepkite lietinius blynelius. Įdaras: obuolius supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu ir dėkite ant blynelių.
Blynelius suvyniokite į ritinėlį, pamirkykite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus (gruzdintuvėje arba puodelyje), kol blyneliai gražiai apskrus. Labai tinka patiekti su plakta grietinėle.