T e š l a i:
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
2 pakelių vanilinio cukraus,
250 g miltų,
2 šaukštų aliejaus,
apie 300 ml pieno,
1 šaukšto tarkuotų apelsino žievelių.
P a d a ž u i:
1 apelsino sulčių,
1 citrinos sulčių,
100 g sviesto,
100 g cukraus,
1 šaukšto brendžio,
3 šaukštų apelsinų likerio,
apelsinų žievelių drožlių.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su druska, vaniliniu cukrumi, apelsino žievelėmis. Suberkite miltus, įpilkite 150 ml pieno ir gerai išmaišykite. Tada įmaišykite likusį pieną ir tešlą 1 val. palaikykite šaldytuve. Padažas: sviestą išsukite su cukrumi, supilkite apelsino ir citrinos sultis ir pakaitinkite ant nedidelės ugnies.
Supilkite brendį, likerį, suberkite apelsinų žieveles. Iš tešlos iškepkite lietinius blynelius, sulankstykite juos, apkepkite svieste ir sudėję į lėkštę užpilkite paruoštu padažu. Patiekite su apelsinų griežinėliais.