4 blynų, iškeptų su soda arba mielėmis (žiūrėti receptus),
500 g obuolių,
2 šaukštų cukraus,
1/2 arbatinio šaukštelio cinamono.
K r e m u i:
2 kiaušinių baltymų,
100 g cukraus.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius. Supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje apie 10 min. (nereikia pilti nei aliejaus, nei vandens). Suberkite cukrų, cinamoną ir patroškinkite dar 10-15 min. Atšaldykite. Šį įdarą dėkite ant blyno, suformuokite iš jo pailgą "obuolių dešrelę", susukite.
Suktinuką supjaustykite 1-1,5 cm dydžio gabalėliais. Šiuos gabalėlius dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Baltymų kremas: baltymus suplakite su žiupsneliu druskos iki baltų putų, įdėkite cukraus ir plakite, kol puta taps standi.
Šitaip paruoštus baltymus konditeriniu švirkštu uždėkite ant kiekvieno blyno ritinėlio. (Jei švirkšto neturite, baltymus galima uždėti šaukšteliu). Blynus su kremu įkaitintoje iki 100 laipsnių orkaitėje kepkite 20-25 min.