Vištos (apie 1,5 kg),
1 šaukšto vištienos prieskonių,
150 g padžiuvusio batono,
1 kiaušinio,
75 ml grietinės,
1 obuolio,
1 svogūno,
100 g džiovintų slyvų,
1 šaukštelio sviesto,
1 šaukštelio džiovintų peletrūnų,
trupučio aliejaus ir
sviesto kepimo indui patepti.
GAMINIMAS:
Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Išorę ir vidų ištrinkite druska ir pipirais. Batoną supjaustykite kubeliais ir išmaišykite su kiaušiniu bei grietine. Svogūną ir obuolį nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir kartu su nuplautomis slyvomis apkepinkite svieste.
Viską sudėkite į batono masę, gerai išmaišykite ir paskaninkite peletrūnais. Vištą prikimškite įdaro, užsiūkite medvilniniais siūlais, kojas suriškite. Dėkite į aliejumi ir sviestu pateptą kepimo indą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1,5 val., vis pašlakstykite išsiskyrusiu skysčiu. Išjunkite orkaitę ir vištą joje palaikykite dar 15-20 min.