Žalių pomidorų.
Į d a r u i:
česnakas,
2 aitriosios paprikos,
2 nedidelės krienų šaknys,
6 saldžiosios paprikos.
M a r i n a t u i:
4 l vandens,
100 g druskos,
1,5 stiklinės cukraus,
stiklinė acto.
GAMINIMAS:
Žalius pomidorus įpjaukite išilgai, išimkite sėklynus. Paruoškite įdarą: česnaką, aitriąsias ir saldžiąsias paprikas bei krienus sumalkite mėsmale. Į kiekvieną pomidorą dėkite 1,5 šaukštelio įdaro.
Įdarytus pomidorus sudėkite į stiklainius ir užpilkite atvėsintu paruoštu marinatu. Stiklainius pridenkite dangteliais ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūroje apie 25 min. Sandariai uždarykite ir šiltai apklostę laukite, kol atvės.