2 kg žalių pomidorų,
4 šaukštai druskos,
20 skiltelių česnakų,
2 šaukšteliai acto (6 proc.),
4 stiklinės vandens,
200 g salierų lapų.
GAMINIMAS:
Nupjaukite pomidorų viršūnėles. Smulkiai supjaustykite salierų lapus, nuvalykite česnakų skilteles. Po dvi skilteles įspauskite į kiekvieno pomidoro sėklyną, ant viršaus užspauskite po žiupsnelį salierų, užberkite druskos. Į plačiadugnį indą sudėkite paruoštus pomidorus, uždenkite ir 3-4 dienas laikykite šaltai.
Tada nupilkite išsiskyrusį sūrymą ir pomidorus sudėkite į stiklainius. Sūrymą su vandeniu užvirkite, supilkite actą ir karštą marinatą užpilkite ant pomidorų. Stiklainius kaitinkite verdančiame vandenyje: 0,5-7 min., 1l-10 min. Sandariai uždarykite.