3 kg žalių pomidorų,
100 g druskos,
1 kg morkų,
0,5 kg svogūnų,
0,5 kg saldžiųjų paprikų,
stiklinė aliejaus,
stiklinė cukraus,
keli laurų lapeliai ir
kvapieji pipirai.
GAMINIMAS:
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, užberkite druska ir palikite, kol išsiskirs sultys. Susidariusias sultis nupilkite. Morkas stambiai sutarkuokite, svogūnus ir paprikas supjaustykite. Sumaišykite su pomidorais.
Viską užpilkite aliejumi, suberkite cukrų, įdėkite laurų lapelių ir kvapiųjų pipirų. Užvirkite ir virkite 30 min. Karštas salotas sudėkite į iškaitintus stiklainius. Stiklainius kaitinkite verdančiame vandenyje apie 20 min. Sandariai uždarykite. Iš nurodyto kiekio išeina maždaug penki 0,8 l talpos stiklainiai.