500 g jaučio liežuvio,
700 ml mėsos sultinio (tinka iš kubelių),
1 morkos,
1 svogūno,
1 petražolės šakniagumbio,
po žiupsnelį druskos ir
cukraus,
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės pieno,
1 kiaušinio.
GAMINIMAS:
Liežuvį užpilkite šiltu sultiniu, užvirinkite, po to ugnį sumažinkite ir virkite ant mažos ugnies maždaug pusantros valandos. Likus 45 min. iki virimo pabaigos sudėkite šiaudeliais supjaustytą morką, petražolę ir svogūną. Išvirusį liežuvį (tada, kai lengvai smunga šakutė) perliekite šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir įdėkite į sultinį, kuriame virė.
Pasiruoškite tešlą: piene ištirpinkite šiek tiek druskos, cukraus, įmuškite kiaušinio trynį ir įmaišykite miltus. Po to į gautą vienalytę tešlą atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą. Iš sultinio išimtą liežuvį aptepkite tešla ir įdėkite į įkaitintą orkaitę, kad apkeptų. Patiekdami supjaustykite griežinėliais.