1 kg bulvių,
1 kiaušinio,
2 kietai virtų kiaušinių,
80 g maltų džiūvėsėlių,
130 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
150 g grietinės,
150 g svogūnų,
žiupsnelio maltų pipirų,
2 šaukštelių kapotų petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir išvirkite. Likusį vandenį nupilkite, bulves nugarinkite ir dar karštas sugrūskite. Kai masė šiek tiek atvės, įmuškite kiaušinį, įdėkite truputį druskos ir išmaišykite.
Paruoškite įdarą: išlydykite įkaitusioje keptuvėje 30 g sviesto, pakepinkite smulkiai kapotus svogūnus, kol gražiai pagels, sudėkite kapotus virtus kiaušinius, petražoles, truputį druskos, maltų pipirų. Padalykite bulvių masę į lygias dalis ir suformuokite tarp delnų plokščius paplotėlius.
Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite įdaro, sulipdykite bulvių masės kraštus, truputį suplokite, palyginkite šonus, kad gautumėte stačiakampės formos, ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite likusį sviestą ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Blynai patiekiami su grietine arba aplieti tirpintu sviestu.