4 l saldaus pieno,
2 stiklinių natūralaus jogurto.
GAMINIMAS:
Pieną užvirinkite ir paaušinkite, kad būtų vasarošiltis. Įmaišykite jogurtą, puodą uždenkite ir palikite per naktį. Ryte jau turėsite švelnaus rūgpienio. Jį supilkite į storadugnį indą ir pastatykite į orkaitę, įkaitintą iki 110 laipsnių. Kaitinkite 45 min. (galima ir ilgiau, net 70 min., tuomet varškytė bus sausesnė, rūgštesnė).
Po to orkaitę išjunkite, indą palikite orkaitėje, kol atauš. Gautą varškę su visu skysčiu perkoškite per ketirgubą marlės atraižą, laisvus galus suimkite, varškę su visa marle pakabinkite taip, kad visas skystis išbėgtų. Tuomet varškytę galite patiekti su uogomis, medumi arba aštresniais prieskoniais-kmynais, paprikomis, šviežiais ar džiovintais žalumynais.