600 g vištų krūtinėlių,
500 g spanguolių,
200 g špinatų,
2 stiklinių raudonojo vyno,
20 g želatinos.
P a p u o š t i:
salotų lapų,
spanguolių.
GAMINIMAS:
Vištų krūtinėles supjaustykite išilgai storokais šiaudeliais ir perpjaukite per pusę. Sudėkite į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu ir virkite 30 minučių. Išgriebkite, nuvarvinkite ir atvėsinkite. Špinatus nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite minutę.
Nuvarvinkite sietelyje, perliekite šaltu vandeniu. Spanguoles sutrinkite elektriniu trintuvu, tada pertrinkite per tankų sietelį. Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės raudonojo vyno, sukrėskite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps.
Supilkite spanguolių tyrę, likusį vyną ir gerai išmaišykite. Nedidelę pailgą kepimo formą perliekite šaltu vandeniu, supilkite pusę spanguolių ir želatinos masės ir laikykite šaldytuve, kol sustings. Vištienos gabalėlius apvyniokite špinatų lapais ir išdėliokite ant sustingusių drebučių.
Užpilkite likusia spanguolių ir želatinos mase, dėkite į šaldytuvą ir laikykite 4 val. Sustingusius drebučius išverskite į lėkštę, supjaustykite storais griežinėliais. Papuoškite salotų lapais, spanguolėmis.